Zo vader zo zoon.

 

Agrarisch Loonbedrijf Haaijer is een 75 jaar oud familiebedrijf gespecialiseerd in de uienteelt, gevestigd in het noordoosten van het land, in het dorp Veelerveen.

Het familiebedrijf vindt zijn oorsprong tijdens de tweede wereldoorlog, toen Izebrand Haaijer (1e generatie) het bedrijf opstartte op diezelfde plek in Veelerveen. Met zijn autotrekker, die hij samen met zijn kinderen had gemaakt, hielp hij zijn klanten vooral met hand-en-spandiensten. In het dorp stond hij bekend als een echte alleskunner.

Opgegroeid op de boerderij besloot Jakob Haaijer (2e generatie), samen met zijn twee broers, in de voetstappen van zijn vader te treden. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot een loon- en akkerbouwbedrijf.

Op 29 augustus 1978, besloot Izebrand Haaijer (3e generatie) 26 jaar en de oudste van het gezin, na zijn studie het bedrijf over te nemen van zijn vader. Hij kon niet langer, dus Izebrand Haaijer volgde zijn passie en zette het bedrijf voort. Gedurende de jaren die volgden, begon het ook bij zijn zoon, René Haaijer (4e generatie) te kriebelen. Daarom maakte hij in 2017 officieel de keuze om in het bedrijf te stappen en dit samen met zijn vader te runnen.

Nog steeds op dezelfde plek gevestigd in Veelerveen, met een “iets” gemoderniseerde boerderij, helpt Agrarisch Loonbedrijf Haaijer tot op de dag van vandaag zijn klanten door heel noord Nederland.

Hoewel de locatie ongewijzigd blijft, is er ook veel veranderd. In 2010 is het bedrijf begonnen met de uienteelt en sinds 2012 zijn de overige traditionele werkzaamheden gestopt en hebben ze zich verder gespecialiseerd in de uien. Naast hun eigen land is ook het areaal uien van hun klanten flink gegroeid. Waar ze in 2009 begonnen zijn met 35 hectare, zitten ze inmiddels op meer dan 500 hectare.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen beteken? De koffie staat altijd klaar!